Indicators on kadınlarda yumurtalık kistleri tedavisi You Should Know

Gebelik takibi sırasında ultrason ve çeşitli testler yaparak hamileliğin sorunsuz ilerlediğine ve annenin, bebeğin sağlıklı olduğuna dair Web görüşler edinilmeye çalışılır.

Yapılacak herhangi bir hamilelik testinin sonucu pozitif olacaktır. Ancak yine de dış gebelik normal bir şekilde devam edemez.

Dış gebelik erken teşhis edilirse tedavi seçenekleri ve olası riskler hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek mümkün olabilir.

İki ay sonra şiddetli kasık ağrısı ile hastanrye gittiğimde hcg degeri tekrar 600e çıkmış. Akşam eve geldiğimde adet kanaması gibi bir kanamam oldu ağrım geçti. İc kanama geçirme ihtimalim var mı? Bu hcg değeri tekrar düşer mi

 Bir tarafta olabilen ve hafif ila şiddetli arasında değişebilen keskin, bıçak saplayıcı karın veya pelvik ağrı. Ağrı gelip gidebilir veya sürekli olabilir.

Transvajinal ultrason sayesinde doktor bireyin gebeliğinin tam konumunu rahatlıkla gözlemleyebilir.

Hayal kırıklığı, şok, korku, keder ve / veya rahatlama gibi duyguların bir karışımını hissedebilirsiniz. Bunların hepsi normaldir ve genellikle zamanla daha az yoğun hissedilir. Doktorunuz duygularınız konusunda measurement gardenımcı olacak kaynaklar ve destek grupları önerebilir.

Tek doz ya da birkaç doz şeklinde verilen ilaç sayesinde tüpler korunmuş olur. Tedavi olumlu yönde ilerlemezse cerrahi işlem gerekerek tüp yırtılmadıysa tüp üzerine kesi yapılabilir ya da tamamen alınabilir. Dış gebelik geçiren kadının bir sonraki hamileliğinde dış gebelik yaşama riski diğerlerine nazaran daha fazla olacağı unutulmamalıdır.

Ancak bazı etmenler ektopik gebeliği daha muhtemel hale getirebilir. Dış gebeliğe neyin sebep olduğuna dair sorulara yanıt niteliğindeki bu faktörler aşağıdaki gibidir:

Embriyo belli bir boyuta geldiğinde ise tüpte yırtılma, patlamaya neden olur ve daha fazla bilgi iç kanama meydana gelir. Yani dış gebelik tıbbi advertıyla ektopik gebelik embriyonun rahim dışı herhangi bir yere tutunması ve orada gelişmesi olarak tanımlanabilir.

“Dış gebelik kendiliğinden düşer mi?” sorusunu yanıtlayalım. Bazı durumlarda dış gebeliğin kanama ve yırtılma yapacak hale gelmeden, kendiliğinden sonlanabiliyor ve bir miktar kanama ile vücuttan ayrılabiliyor.

Gebelik esnasında bulaştığında, bebeğin gelişimini bozan ve sakatlığa neden olabilecek bazı enfeksiyonlar vardır. Bunlar bazı kan testleri yapılarak araştırılır. Bu hastalıklara karşı bağışıklığı olmayan kadınlara gebelik öncesi aşı uygulanır. Geç ve güç gebe kalan hastalara gebeliği kolaylaştıracak ve yumurtlama zamanını belirleyecek önerilerde bulunulur.

Dış gebelikten sonra hamile kalanların süreci iyi takip etmesi ve tekrarlama durumunu erkenden tespit etmeleri gerekir. Eğer gebeliğin sorunsuz devam ederse endişelenmeyi bırakabilirsin, normal doğum da yapabilirsin.

Siz de dış gebelik nedir diyorsanız ve diğer kadın hastalıkları konularında da doğru ve kalıcı bilgileri almak istiyorsanız, Dr. İrem YENGEL ile iletişime geçebilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *